TEOS: Milja Viita – Monster Attack

Miltä tuntuu?

2010 | kesto 02:10

Taiteilijan kuvaus teoksesta

Kenialaiset lapset leikkivät leppoisasti bambujen katveessa, kun harmoninen tunnelma äkkiä rikkoutuu. Toivon, että Monster Attack (tarkoittaa hirviön hyökkäämistä) saa katsojan juoksemaan, hyppimään ja leikkimään hippaa. Jos leikkii hippaa, pitää kirkua kovaa!

Taiteilija kertoo itsestään

Olen kuvataiteilija, asun metsän lähellä. Minulla on hevonen, poni, kaksi koiraa, neljä lasta ja tosi monta kameraa. Teen elokuvia ja videoita ja maalaan elokuvafilmille. Innostun luonnosta ja luonnonilmiöistä, kuten vaikka lumisateesta ja lumihiutaleista. Tai tuulesta ja valoilmiöistä. Olen myös kiinnostunut kaikenlaisista hassuista, jokapäiväisistä asioista ja pienistä uutisista. Esimerkiksi uutinen sanomalehdessä on nyt mielessäni. Uutisessa ihmeteltiin, miten kastemato oli päätynyt vesijohtoon ja jäänyt sitten jumiin kraanaan. Valokuvaaja oli ihmetellyt, mikä siinä kraanan suussa pullottaa. Hän oli koskettanut sitä möykkyä, ja sitten kastemato oli pudonnut valokuvaajan valokuvan päälle. Taiteessa saa ilmaista ihan kaikkia tunteita, joita ihminen keksii tuntea.

Taiteen pitää joskus olla myös rumaa. Ehdottaisin, että tehkää tahallanne joskus mahdollisimman pelottava, inhottava tai ruma taideteos, kokeilkaa, miten kauheaan taiteeseen pystytte!

Teokseen liittyvät tehtävät:

Tehtävä: Monster Attack – Keskustelun tueksi

Tehtävä: Monster Attack – Videokatse

Tehtävä: Monster Attack – Lisätehtävä