Usein kysytyt kysymykset

Mikä tämä on?

Mediataide kasvattaa! on AV-arkin, eli suomalaisen mediataiteen keskuksen, ylläpitämä media- ja taidekasvatuksen oppimateriaaleja tuottava ja tarjoava verkkopalvelu.

Opettajat voivat hyödyntää mediataidekasvattaa.fi-sivustolla julkaistuja teoksia, tehtäviä, oppimateriaaleja ja artikkeleita osana opetusta. Mediataidekasvattaa.fi-palvelussa julkaistuista teoksista maksetaan korvaus taiteilijoille. Tämän vuoksi mediataidekasvattaa.fi-sivustolla julkaistuja teoksia saa esittää opetuksessa ilman erillistä lupaa ja korvausta.

Palvelussa julkaistaan vuosittain uusi, teemallinen oppimateriaalikokonaisuus. Joistakin aiemmista oppimateriaaleista on olemassa myös painetut versiot, joita voi tilata hanketuottajalta edu@av-arkki.fi.

Kuka voi käyttää palvelua?

Palvelu on tarkoitettu esi- ja alakouluikäisten sekä yläkouluikäisten taide- ja mediakasvatukseen Suomessa. Palvelua voivat käyttää heidän opettajansa ja kasvattajansa.

Mihin materiaalia saa käyttää?

Käyttö opetustarkoituksiin on lapsille ja heidän huoltajilleen ilmaista.
Materiaalia ei saa käyttää kaupallisissa yhteyksissä tai maksullisissa tilaisuuksissa ja koulutuksissa.  

Onko palveluun rekistöröidyttävä?

Palvelu ei vaadi rekisteröitymistä. 

Mitä teen, jos videoteos ei näy palvelussa?

Tarkista ensin verkkoselaimen asetukset: mainonnan estämiseen tarkoitetut AdBlock-palvelut saattavat estää myös videoiden näkymisen. Jos tämä ei auta niin ota yhteyttä hanketuottajaan edu@av-arkki.fi.

Miten saan tietoa uusista oppiamateriaaleista?

Tilaa uutiskirje täältä.

Saanko näyttää teoksia AV-arkin omilta sivuilta (http://www.av-arkki.fi) opetustilanteissa?

AV-arkin levitysarkistoa esittelevällä av-arkki.fi-sivustolla esiteltyjen teosten julkisesta esittämisestä tulee sopia erikseen ja maksaa esityskorvaus. Ota yhteyttä hanketuottajaan (edu@av-arkki.fi) sekä AV-arkin ohjelmakoordinaattoriin (programme@av-arkki.fi), jos haluat esittää teoksen, jota ei ole julkaistu mediataidekasvattaa.fi -palvelusta.

Kuka ylläpitää mediataidekasvattaa.fi-palvelua?

Palvelua ylläpitää AV-arkki eli suomalaisen mediataiteen keskus. AV-arkki on yli 30 vuotta toiminut taiteilijajärjestö. AV-arkki tekee uraauurtavaa työtä kokeellisen audiovisuaalisen taiteen levittäjänä. AV-arkki on jäsenmäärältään ja toimintansa laajuudelta suurin kotimainen mediataidealan järjestö.

Mitä mediataide on?

Mediataide on sähköisiä viestimiä hyödyntävää nykytaidetta. Mediataiteen sisällöt ja aiheet ovat yhtä laajoja kuin muissakin taiteen muodoissa. Taidemuotojen raja-aidat ovat hälvenemässä. Aina ei pysty esimerkiksi sanomaan, missä elokuvan ja mediataiteen välinen raja sijatsee ja onko sitä olemassakaan. Mediataide on vakiinnuttanut asemansa nykytaiteen keskiössä.

Sähköisten viestintävälineiden käyttäminen on lapsille ja nuorille tuttua ja arkista. Mediataide luo yllättävienkin asioiden ja ilmiöiden välille asia- ja ajatusyhteyksiä.