Käyttöehdot

Lisätietoa hanketuottajalta edu@av-arkki.fi.

Mediataidekasvattaa.fi -verkkopalvelun käyttöehdot

Mikä tämä on?

Mediataide kasvattaa! on suomalaisen mediataiteen keskuksen AV-arkin ylläpitämä media- ja taidekasvatuksen oppimateriaaleja tuottava ja tarjoava verkkopalvelu.

Kuka voi käyttää palvelua?

Palvelu on tarkoitettu esi- ja alakouluikäisten, yläkouluikäisten sekä toisen asteen opiskelijoiden media- ja taidekasvatukseen Suomessa. Palvelun opetusmateriaalit ovat vapaasti käytettävissä suomalaisissa peruskouluissa ja muussa lapsille ja nuorille suunnatussa taide- ja mediakasvatuksessa, kuten museopedagogisessa toiminnassa (esimerkiksi työpajat) ja kuvataidekouluissa.

Mihin sisältöjä saa käyttää?

Palvelun käyttäminen on opettajille ja oppilaitoksille ilmaista. Palvelun käyttö ei vaadi erillistä kirjautumista. Opettajat voivat käyttää mediataidekasvattaa.fi -sivustolla julkaistuja videoita, mediataideteoksia, artikkeleita ja tehtäviä osana lapsille ja nuorille suunnattua maksutonta opetusta. Palvelun kaikki videomateriaali on ennakkotarkastettua ja ikärajamerkittyä.

Mihin sisältöjä ei saa käyttää?

Palvelun sisältämän materiaalin kaikenlainen kaupallinen hyödyntäminen on ehdottomasti kielletty. Oppimateriaaleja ja palvelussa julkaistuja teoksia ei saa käyttää ilman lupaa kaupallisiin tarkoituksiin, kolmannella asteella, maksullisessa opetuksessa (poikkeuksena kuvataidekoulut), maksullisissa tilaisuuksissa tai koulutuksissa.
Mikäli haluatte järjestää näytöksiä, näyttää yksittäisiä teoksia, käyttää teoksia osana maksullista ohjelmaa tai osana muuta toimintaa muualla kuin luokkahuoneessa, ottakaa yhteyttä tuottajaan edu@av-arkki.fi.

Tukijat

Opetusmateriaalin ilmaisen saatavuuden mahdollistaa AV-arkin mediakasvatushankkeet, joita tukevat mm. Opetus- ja kulttuuriministeriö, Svenska Kulturfonden ja Wihurin säätiö. Opetusmateriaalin ilmaista saatavuutta pyritään jatkamaan tulevaisuudessa. Palvelussa julkaistaan vuosittain uusi, teemallinen oppimateriaalikokonaisuus.
Taiteilijoille maksetaan esityskorvaukset teosten esilläolosta. Tämän vuoksi mediataidekasvattaa.fi -sivustolla julkaistuja teoksia saa esittää opetuksessa ilman erillistä lupaa ja korvausta edellä mainituin käyttöehdoin.

Joistakin aiemmista oppimateriaaleista on olemassa myös painetut versiot, kysy lisää tuottajalta edu@av-arkki.fi.