Anssi Kasitonni: Liitäjät

TEOS: Anssi Kasitonni – Liitäjät

Kenen osallisuus?

2005 | kesto 13:36

Rokista, jenkkiautoista ja skeittailusta kiinnostunut oravanpoika ei pysty jatkamaan sukunsa kunniakkaita ja kotimetsää suojelevia liito-oravaperinteitä.

Taiteilija kertoo:

Teoksesta: ”Se on aika pitkälti omaelämänkerrallinen teos, joka kertoo siis minusta. En halunnut jatkaa yrittäjäperheen lapsena perheyrityksessä vaan halusin mennä omia polkuja. Aivan kuten elokuvassa oravaperheen toiminta voidaan nähdä perheyrityksenä. Siis se, että pukeudutaan liito-oraviksi.” 

Opinnoista, yläkouluiän kiinnostuksista: ”Yläkoulussa oli muutamia aika pahojakin hankaluuksia, mutta mopot, urheilu ja hevimusiikki kiinnostivat. Ja tytöt. ”

Osallisuudesta: ”En ole varma ymmärränkö koko sanaa. Osallisuus. Siis onko se sitä, että on osana jotain isompaa kokonaisuutta? Jos näin on, niin totean vain, että kukaan ihminen ei ole (t)saari, vaikka joskus itsestä tuntuisi siltä, että en tarvitse muita ja että kyllä sitä näin yksinkin voi elää. Ihminen sairastuu, jos se elää erakkona, henkisesti ja fyysisesti. Ehkä jollekin pienelle prosentille maailman ihmisistä erakkous voi jotenkin toimia, mutta sanoisin että yleensä ei.”

Taiteilijan työstä: ”Kun näkee omien ideoiden konkretisoituvan ja kun ne työt usein tulevat vähän erilaisiksi kuin mitä aluksi kuvitteli – siinä pysyy itsekin valppaana, kun teos muuttuu sitä tehdessä! Eniten ammatissa yllättää se, miten katsojat reagoivat teoksiin. ”

Teokseen liittyvät tehtävät:

TEHTÄVÄ: Liitäjät – Keskustelun tueksi

TEHTÄVÄ: Liitäjät – Tulevaisuuden haaveita, kirjoita

TEHTÄVÄ: Liitäjät – Omakuva – muotokuva

TEHTÄVÄ: Liitäjät – Roolileikki, tulevaisuus

TEHTÄVÄ: Liitäjät – Improvisaatioharjoitus, kyllä ja ei

TEHTÄVÄ: Liitäjät – Stop motion, animaatio