J.A. Juvani: Squeaky Toys

Queer Bodies – uusi mediakasvatuksen oppimateriaali sukupuolen ja kehon moninaisuudesta

Tiedote 25.1.2019

Suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkki julkaisee Helsingissä 25.-26.1.2019 järjestettävillä Educa-messuilla uuden Queer Bodies -oppimateriaalin. Kokonaisuuteen kuuluu viisi sukupuolen ja kehon moninaisuutta käsittelevää teosta sekä teoksiin Seta ry:n kanssa yhteistyössä toteutetut tehtäväpaketit.  Oppimateriaalin kohderyhmänä ovat yläkouluikäiset ja toisen asteen opiskelijat.

Oppimateriaalin teokset haastavat sukupuoliin, seksuaalisuuksiin ja kehoihin liittyviä normeja ja oletuksia ja piirtävät samalla esiin näiden määrittelyn poliittisuutta. Oppimateriaalin taiteilijat ovat suomalaisia eturivin mediataiteilijoita: Hinni Huttunen, Artor Jesus Inkerö, J. A. Juvani, Teemu Keisteri ja Aurora Reinhard.  

Queer Bodies -oppimateriaali julkaistaan osana 30 vuotta täyttävän AV-arkin juhlavuoden 2019 ohjelmaa. Juhlavuotena koulujen lisäksi myös aluetaidemuseot sekä Setan valtakunnalliset ja paikalliset jäsenjärjestöt voivat esittää teoskokonaisuutta osana tasa-arvokasvatusta ja pedagogista toimintaansa.

Kaikki oppimateriaalin teokset on ikärajaluokiteltu ja teokset ovat vapaasti katsottavissa mediataidekasvattaa.fi-palvelussa. Palvelu on maksuton eikä vaadi erillistä kirjautumista.

Lisätietoa Mediataide kasvattaa! -hankkeesta ja uusista oppimateriaaleista saa tilaamalla hankkeen uutiskirjeen: http://mediataidekasvattaa.fi/uutiskirje/.

yhteistyössä: https://seta.fi/

Seta Ry logo