Sasha Huber: Karakia - The Resetting Ceremony

Sasha Huber: KARAKIA The Resetting Ceremony – Kenen kuvia?

Kenen osallisuus?

Tarkastelkaa kuvia. Esimerkiksi koulukirjojen kuvia, sanomalehtiä, uutiskuvastoa, sosiaalista mediaa. Minkälaisia ihmisiä kuvissa on esillä? Entä minkälaisia paikkoja kuvissa näkyy? Minkälaisia valintoja on tehty? Minkälaista elämää kuvien ihmiset elävät, kenelle kuvien paikat ovat tuttuja? Minkälaisia ihonvärejä ja minkä ikäisiä henkilöitä kuvissa näkyy? Entä vaatteita tai tavaroita? Minkälaisissa asennoissa eri ihmiset ovat? Kertooko kuva jotakin henkilön seksuaalisuudesta? Kuka kuvissa ei näy? Löytyykö kuvista mielestäsi monimuotoisuutta, onko niissä esillä monipuolisesti erilaisia ihmisiä? Minkälaisia asioita eri ihmiset kuvissa tekevät?

Entä sinulle tutut romaanit, elokuvat, tv-sarjat tai pelit? Kuka niissä on näkyvissä?  Kenelle kuvat voisivat helpoiten luoda osallisuutta? On tärkeää nähdä ympäristönsä kuvissa itseä muistuttavia ihmisiä. Ulkopuolelta ei voi tietää, missä tilanteessa joku muu kokee osallisuutta, mutta voi tutkia, minkälaisia mahdollisuuksia erilaiset kuvat ja kertomukset tarjoavat.

Ota kuva löytämästäsi kuvasta, joka herättää ajatuksia. Keskustelkaa kuvista ja tekemistänne havainnoista yhdessä.

Voit jatkaa tehtävää joko muokkaamalla kuvaa, jonka otit tai tekemällä piirtäen tai esittäen ja valokuvaten uuden ehdotuksen tai version valitsemasi kuvan jatkoksi.

Lisää tietoa Kenen osallisuus? –oppimateriaalista

Lisää tietoa teoksesta ja taiteilijasta